Onze klanten een glimlach bezorgen. Daar zijn we goed in. 24/7 zijn we bereikbaar via de telefoon, e-mail en onze socials. We halen alles uit de kast en we doen wat we zeggen voor het ultieme geluk van onze klanten!

Waar zijn we goed in?

Wij stropen de mouwen op, denken in oplossingen en zijn experts in ons vakgebied. We hebben kennis van al onze producten en kunnen de klant het beste advies geven als het om de reparatie, aanpassing of garantie van hun product gaat. We zijn tenslotte meubelmakers, dus kunnen veel ter plaatse of in onze werkplaats voor ze oplossen. Handig!

Een dag op de customer happiness afdeling bij de Bommel

Die begint met een dagstart

Wat zijn de belangrijkste punten van de dag? We bespreken ze, verdelen de werkzaamheden en gaan aan de slag. We mailen, we bellen, we houden alles in de gaten en staan daarnaast stand-by om vragen van collega’s in de winkels, onze bezorgers en meubelmakers te beantwoorden.

Een bak koffie en inspirerende klantgesprekken

Na een goede bak koffie en een praatje met collega’s komt er een vraag van een klant binnen over de garantie op één van zijn producten.

We pakken de telefoon, bellen naar de leverancier voor meer informatie en zorgen ervoor dat de klant binnen 12 uur een terugkoppeling heeft. Wel zo fijn als er iets niet in de haak blijkt te zijn met hun product!

Een diverse werkomgeving

Je leest het, een dag op deze afdeling is nooit hetzelfde. De werkomgeving trouwens ook niet. We vinden werkgeluk namelijk het allerbelangrijkste, dus zorgen we ervoor dat iedereen genoeg aan de telefoon zit, maar ook af en toe in de winkels is om zijn of haar kennis over onze producten bij te spijkeren. Lekker allround dus!

Impact van onze afdeling op de groei

Fans van de Bommel Meubelen. Die moeten we hebben. Blije klanten zijn namelijk de beste reclame en dat creëren we met het team door onze klanten op een goede, snelle en enthousiaste manier de helpende hand te bieden. Wat rest? Iedereen binnen de kennissenkring van onze fans rijdt met gierende banden naar onze winkels, shopt zijn of haar favoriete item en krijgt een fantastische service. Je snapt het, nog meer fans!

Customer Happiness DNA

We zijn goed in wat we doen en we doen wat we zeggen. Stuk voor stuk zijn we experts, maar ook een team. Een team dat op ieder moment van de dag klaar staat voor elkaar én onze klanten. Successen viert en happiness creëert. Het zit in ons bloed. Alles voor de fans!

Meer weten over werken bij de Bommel? Neem contact op met

Nadia van der Meer - Ruhl Recruiter