Expertises

Inkoop

Alles wat je in onze winkels en online webshop ziet? Yes, it’s us: de afdeling inkoop! Aangenaam kennis met je te maken! We hebben niet alleen een neus voor de nieuwste trends en meubelen die wij in sneltreinvaart doorvertalen naar onze winkels en webshop, maar staan als afdeling ook voor onze klanten als het om hun orders gaat!

Waar zijn we goed in?

Stoffen, materialen, eetkamerstoelen, bijzettafels, kasten en ga zo maar door… We bepalen en beheren de collecties van de Bommel Meubelen! Hebben we voor al onze klanten wat wils? In iedere prijsklasse? Voor onze fans die op zoek zijn naar comfort of juist lekker willen loungen? Een heerlijk proces waar we dagelijks onze handen voor uit de mouwen steken en met oog voor detail bepalen wat er in de winkels komt te staan. Amazing!

Maar we doen meer! Kiezen welke producten we in moeten kopen en in de winkels moeten hebben is 1, de administratie daarvan is 2. Wat moeten onze fabrieken produceren? Komt alles op tijd binnen? Kloppen de orders? Moeten we de klant informeren, omdat de levering iets vertraagd is door een vastgelopen containerschip in het Suezkanaal? Ja, ook dit is de afdeling inkoop! 

Een dag op de inkoopafdeling bij de Bommel

Check, check, dubbel check

Heb je even? Nee, alle gekheid op een stokje! Op de inkoopafdeling komen er dagelijks verschillende processen om de hoek kijken, waarvan natuurlijk een stukje administratie. Dagelijks checken we alle orders. We kijken wat er besteld moet worden en zitten onze leveranciers soms achter de broek om ervoor te zorgen dat alle meubelen op tijd bij ons binnen zijn voor levering bij de klant. Onderhandelen over containerprijzen? Ook dat is part of the job en keer op keer een leuk spelletje!

Inkoop van onze collecties

Gaat het echt om de inkoop van onze collecties? Dan bekijken we de omzetten. Wat loopt er? Wat gaan we opnemen? En niet geheel onbelangrijk: hoe gaan we de nieuwste collecties verdelen tussen onze winkels? We overleggen, sparren en speuren. Missen we toffe items? Wat worden de trends? Nee. Wij kopen niet in op basis van gevoel, maar op basis van wat werkt! Een kop koffie hier, een praatje met collega’s daar en we gaan weer door. Tijd om een bestelling te doen en productinformatie te verzamelen voor de nieuwste collecties. Onze collega’s in de winkels moeten namelijk wel weten wat ze verkopen. Anders wordt het lastig!

Woon- en interieurbeurzen

Ben je er nog? Ja? Op sommige dagen is het werk voor twee van onze inkopers extra feestelijk. Dan mogen ze de nationale en internationale woon- en interieur beurzen bezoeken. Ontzettend inspirerend en ze zitten letterlijk op de eerste rij als het de nieuwste trends betreft! Gaaf toch?!

Impact van onze afdeling op de groei van de Bommel Meubelen

Iets nieuws ontwikkelen kost tijd. Een splinternieuwe collectie staat niet binnen een week in onze winkels. Kan ook niet, maar toch willen we het even gezegd hebben! We streven naar hoogwaardige collecties. Kwaliteit die je alleen bij de Bommel Meubelen kunt krijgen. Dat iedere klant die binnenstapt keer op keer verrast wordt. Jaar in jaar uit. Dat ze een reden hebben om terug te komen en te kopen. Niet alleen vanwege de collecties, maar ook dankzij het fijne contact en de probleemloze weg die hun meubelen vanaf de aankoop tot levering hebben afgelegd. Laat het maar aan ons over. Wij regelen het! 

Inkoop DNA

Zeven experts. 27 tot 48 jaar. Met gevoel voor interieur. Een liefde voor administratie, hart voor de klant en een fantastische kijk op hun interieursmaak. We gaan voor het beste van het beste. We houden elkaar scherp en zetten de schouders eronder. Ook op de afdeling inkoop wordt er gelachen en kijken we uit naar een rondje ‘Dordtse Kil’ en de snack friday met onze collega’s. En successen? Die vieren we! We mogen namelijk best een beetje trots zijn als we er met zijn allen voor hebben gezorgd dat de collecties die wij bepaald en ingekocht hebben een succes blijken te zijn. Vind je ook niet?! 

Meer weten over werken bij de Bommel? Neem contact op met

Nadia van der Meer - Ruhl Recruiter