Ga terug

Verantwoord bosbeheer

Als snel groeiende organisatie proberen we het elke dag een beetje beter te doen. Niet alleen voor onze klanten, maar ook voor de biodiversiteit en ecologische processen in de bossen. Als makers van meubelen voelen we ons verantwoordelijk en zorgen we voor verantwoord bosbeheer. We hebben een passie voor hout en vervullen graag een leidende rol als het gaat om het zo min mogelijk verstoren en schaden van onze biodiversiteit.

Opgeleide specialisten van Staatsbosbeheer kijken samen met ons naar de bomen

Hoe we dat doen?

Opgeleide specialisten van Staatsbosbeheer kijken in de landen waar we actief zijn samen met ons naar de bomen. Wat is de staat van de boom? Hoe staan de omringende bomen erbij? Beschadigen we de vruchtbare bomen niet als we omringende bomen kappen? Het is een proces dat we continue blijven monitoren. Van boom tot meubel, zodat we op een verantwoorde manier onze allerbeste (eiken) meubelen kunnen produceren voor onze klanten!

Natuurlijk zit het stukje verantwoord ondernemen niet alleen in verantwoord bosbeheer. We streven er als organisatie o.a. naar om ons distributiecentrum in Dordrecht in de jaren die komen vol te leggen met zonnepanelen. Waarom? Zodat we daar, maar ook in al onze filialen energieneutraal kunnen zijn. Ook zijn we in een ver gevorderd stadium met ons EUTR-certificaat voor verantwoord bosbeheer. Over een jaar hopen we hem te hebben en brengen we daarmee de handel in illegaal hout stukje bij beetje verder tot stilstand. Oh yeah!