Verhalen

Intern opleiden door de Bommel Meubelen

Bij de Bommel Meubelen vinden we het belangrijk om collega’s te laten groeien binnen het bedrijf én hun functie. We stimuleren dit met de leerrekening, maar ook door intern opleiden. Eén van die trainingen binnen de interne opleiding van de Bommel Meubelen is LST, oftewel: de leiderschapstraining voor onze ambitieuze verkooptalenten.

Collega Lobke volgde onze LST training en wij vroegen haar het hemd van het lijf om erachter te komen wat zo’n leiderschapstraining nu eigenlijk inhoud.

 

Vertel. Wie ben je en wat doe je bij de Bommel Meubelen?

Lobke: “Ik ben Lobke Kuppens, 29 jaar en ben al acht jaar werkzaam bij de Bommel Meubelen. Ik ben gestart als stagiaire tijdens mijn opleiding tot interieuradviseur en heb inmiddels alle facetten bij de Bommel Meubelen doorlopen. Verkoopadviseur, order controle, vracht verwerking, planning, coordineren, het opleiden van collega’s, het bepalen van het winkelbeeld en het volgen van de LST training. Ik heb het allemaal gedaan, maar mijn echte passie is toch wel het geven van interieuradvies met een positieve afsluiting waarbij de klant, de Bommel Meubelen & ik allemaal blij zijn!”

Lobke

Alle inspirerende punten tijdens de trainingsdagen gebruik je in de verkoop, maar gebruik je ook om alle collega’s op een positieve manier te motiveren.’

Kun je iets vertellen over jouw ambitie/ontwikkeling en de rol van de Bommel Meubelen daarin?

Lobke: “Omdat ik het belangrijk vind mezelf te blijven ontwikkelen, heb ik 1,5 jaar geleden besloten mezelf meer te verdiepen in het stukje leidinggeven. Mijn ambitie was een coach en aanspreekpunt te zijn voor al mijn collega’s en daarvoor heb ik uiteindelijk de interne leiderschapstraining gegeven door de directie van de Bommel Meubelen doorlopen.”

LST door de Bommel. Wat houdt het in?

Lobke: “De leiderschapstraining van de Bommel Meubelen houdt in dat je inspirerende punten bespreekt waaruit jij jouw leerdoelen kunt behalen en de groei van jezelf én de collega’s kunt laten zien. De training bestaat uit vijf trainingsdagen op het hoofdkantoor en een eindpresentatie tijdens het VM (vestiging manager) overleg.”

Lobke

Mijn ambitie was een coach en aanspreekpunt te zijn voor al mijn collega’s”.

Wat zijn de voordelen van LST voor jou als verkoper bij de Bommel Meubelen?

Lobke: “Alle inspirerende punten tijdens de trainingsdagen gebruik je in de verkoop, maar gebruik je ook om alle collega’s op een positieve manier te motiveren. Het is belangrijk om die interactie te houden en hoe je dat kunt doen leer je in die training.”

Hoe heb jij deze leiderschapstraining eigen gemaakt in de praktijk?

Lobke: “Ik heb alle facetten die aan bod zijn gekomen gebruikt. Mijn eigen leerdoelen, zoals bijvoorbeeld een creatieve start van de dag met het hele team en een positieve coach zijn voor mijn collega’s zijn de twee belangrijkste dingen die ik heb toegepast.

Word jij onze nieuwe collega?

Vind je het vak van verkoper zijn helemaal te gek en heb je net als Lobke de ambitie om een echte leider te worden bij het snelst groeiende bedrijf in de meubelbranche van dit moment? Voor onze winkels zijn we altijd op zoek naar verkooptalent. Bekijk de openstaande vacatures hier, solliciteer direct en laat jezelf ook intern opleiden tot een echte leider!

Meer weten over werken bij de Bommel? Neem contact op met

Nadia van der Meer - Ruhl Recruiter