Ga terug

Historie van de Bommel Meubelen

Een kleinschalige meubelmakerij en twee echte makers. Het begin van nu bijna dertig jaar historie bij de Bommel Meubelen. Een toonaangevende meubelketen, waarbij het ambacht en de liefde voor het maken van meubelen altijd centraal is blijven staan. Laat je meevoeren door ons verhaal: die van de makers van meubelen!

30 jaar historie op een rij

1992

de Bommel Meubelen is een feit. Vanuit een kleine garage maakten we onze allereerste meubelen. Wisten we toen veel dat we nu bijna dertig jaar later zo’n drie eigen fabrieken, dertien winkels en een team van 250 collega’s verder zijn…

2000

Yes! Onze eerste winkel én meubelmakerij in De Lier opende de deuren!

2008

We bouwden en openden onze eigen fabriek in Bosnië. Ook namen we een fabriek in Roemenië over en dat betekende de officiële start van onze eigen (grootschalige) productie!

2010

Het jaar van de fusie met winkelketen Winckelaer die zorgde voor een uitbreiding van het aantal eigen winkels.

2012

De winkels in Zoeterwoude en Eindhoven openden voor het eerst hun deuren.

2013

Een jaar met mixed feelings. De brand in onze winkel in Strijen hakte er flink in, maar bracht ook iets nieuws: de opening van onze winkel in Rotterdam!

2014

Bij de pakken neerzitten doen we niet, want de winkel in Strijen werd in dit jaar opnieuw (op)gebouwd en feestelijk heropend.

2015

Hallo de Bommel Meubelen Amsterdam!

2016

Naast makers van meubelen zijn we bij de Bommel ook lekker sportief. We liepen met een aantal collega’s de Marathon van Rotterdam (gelukkig hebben we de beelden nog) en daarnaast waren de andere toppers bezig met de opening van onze winkel in Den Bosch.

2017

Hallo de Bommel Meubelen Cruquius!

2018

Welkom filiaal Almere en hallo Singelloop. Ja, na twee keer de Marathon van Rotterdam wilden we even iets anders.

2019

Onze winkel in Eindhoven werd te klein. Wat doe je dan? Juist, verbouwen!

2020

Het jaar van de verhuizing naar ons nieuwe distributiecentrum met kantoor in Dordrecht. 18.000m2. Kun je het jezelf voorstellen? Amazing! En o ja, we verbouwden tussendoor ook nog even onze winkel in Rotterdam.

2021

Hoera! We mochten de 250e collega feestelijk ontvangen in ons team.

2022-2025

Wat de toekomst ons gaat brengen? We houden van dromen, maar nog meer van doen. Een 100% eigen productie en design, 20 winkels, een fantastische webshop en nog meer enthousiaste vakidioten! To be continued…